Perfekt middag – snabb och lättlagad:

Ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

Font

Laga Jennie Walldéns vegetariska pastarecept till hela familjen snabbt och enkelt. En gräddig, ostig och krämig pasta som får en extra skjuts av spänstig broccoli och nötighet från pinjenötter. En god och väldigt tillfredställande kombination!

Vill du höja din pastarätt ytterligare en nivå? Välj då den bronsvalsade varianten – en pasta som många anser vara den bästa pastan.

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betydar att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Detta ger Al Bronzo dess unika rika struktur samt en mer elastisk pasta vilket medför bättre resultat vid kokning av de klassiska formerna från Barilla.

Interior design, Wood stain, Material property, Line
Material property, Light, Wood, Lamp, Shade
Adhesive tape, Household hardware
Wood stain, Powder, Ingredient

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Här är Jennie Walldéns vegetariska pastarecept – ett snabbt och enkelt recept som mättar hela familjen. En gräddig, ostig och krämig pasta med broccoli som blir perfekt med den bronsvalsade pastan al Bronzo från Barilla.

Natural foods, Flower Arranging, Street fashion, Smile, Plant, Happy


Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

4 portioner
Ingredienser:

400 g Barilla Mezzi Rigatoni al Bronzo
1 broccolistånd à 250 g
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 g riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar

Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.  
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, det vill säga 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd eventeullt med lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!






Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

4 portioner
Ingredienser:

400 gr Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 broccolistånd à 250 gr
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 gr riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar


Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.  
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen. 4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!











Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

4 portioner
Ingredienser:

400 gr Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 broccolistånd à 250 gr
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 gr riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar


Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.  
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen. 4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!


ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten