Vill du höja din pastarätt ytterligare en nivå? Välj då den bronsvalsade varianten – en pasta som många anser vara den bästa.
Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betydar att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Detta ger Al Bronzo dess unika rika struktur samt en mer elastisk pasta vilket medför bättre resultat vid kokning av de klassiska formerna från Barilla.
Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.
Här är Diana ”Diadonna” Dontsovas recept på krämig svamppasta. En detalj som gör att det här receptet passar lika bra till vardag och till fest är valnötterna – som tar rätten till en helt ny nivå.
4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Fussilioni al Bronzo
500 g champinjoner
olivolja att steka i
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
en klick smör
4 dl grädde
2 tsk soja
2 msk hackad färsk timjan
salt
svartpeppar
Topping:
parmesanost
50 g valnötter
färsk timjan
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Gör svampsåsen under tiden. Skiva svampen. Stek i het olivolja, gärna i omgångar. Lägg svampen åt sidan så länge. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Lägg en klick smör i pannan. Stek schalottenlök och vitlök utan att de tar färg. Häll på grädde och soja. Lägg i hackad timjan och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp pastan och toppa med riven parmesanost, hackade valnötter och färsk timjan. Njut!
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten