Snabblagad med mycket smak:

Tortiglioni med tomatsås och burrata

Font

En god klassisk tomatsås ihop med krämig och len burrata är en enkel vardagsrätt på få ingredienser. Det här är en perfekt vegetarisk rätt när middagen ska vara snabblagad men gärna med mycket smak!

Vill du höja din pastarätt ytterligare en nivå? Välj då den bronsvalsade varianten – en pasta som många anser vara den bästa.

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betydar att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Detta ger Al Bronzo dess unika rika struktur samt en mer elastisk pasta vilket medför bättre resultat vid kokning av de klassiska formerna från Barilla.

Interior design, Wood stain, Material property, Line
Material property, Light, Wood, Lamp, Shade
Adhesive tape, Household hardware
Wood stain, Powder, Ingredient

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Här är Diana ”Diadonna” Dontsovas recept på tortiglioni med tomatsås som blir perfekt med den bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla. Pricken över i:et är den krämiga burratan.

People in nature, Facial expression, Flash photography, Face, Skin, Lip, Hairstyle, Shoulder, Plant, Sleeve

Tortiglioni med tomatsås och burrata

4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Tortiglioni al Bronzo
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja att steka i
2 msk tomatpuré
2 burkar hela skalade tomater, á 400 g
salt
svartpeppar
1 tsk socker
1 dl pastavatten (eller mer)

Topping:

2 st burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)

färsk basilika

färska körsbärstomater

Gör så här:

1.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara pastavatten.
2. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i cirka 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.
3. Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.
4. Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten