Jennie Walldéns pasta carbonara är en underbart krämig vegetarisk pastarätt som passar lika bra till trevliga familjemiddagar som till en spontan fest med vänner! För att ta rätten till nya höjder laga den med den nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla.
Al Bronzo tar mig tillbaka till Italien, rika smaker, såsen som möter pastan i fullkomlig harmoni och perfekt al dente, jag tror att hemligheten ligger i Barillas Lavorazione Grezze, den speciella bronsvalsningen hos nya Al Bronzo.
Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betydar att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.
Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.
Jennie Walldén är en folkkär TV-kock som publicerat ett flertal kokböcker. Hennes pastarecept är fulla av inspiration för goda middagar till både vardag och fest och samtidigt enkla att laga. I samband med lanseringen av Barilla Al Bronzo har hon komponerat ett antal pastarecept speciellt för Barillas nya bronsvalsad pasta gjort på utvalt durumvete. Låt dig inspireras och testa ett av Jennies recept nedan!
4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Spaghetti Al Bronzo
4 äggulor
1 helt ägg
100 g riven parmesan
200 g halloumi, tärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
6 soltorkade tomater i olja, strimlade
Generöst med nymalen svartpeppar
Salt
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten 1 minut kortare än anvisningen, det vill säga 10 minuter. Spara 2-3 dl av pastavattnet.
2. Rör samman äggulor, ägg och riven parmesan med 1 dl pastavatten. Ställ åt sidan.
3. I en stor stekpanna eller traktörpanna, stek halloumi och vitlök i smör tills halloumin fått lite gyllene yta. Lägg i soltorkade tomater och låt steka med i 1 minut. Lägg i pasta + 1 dl pastavatten och låt gå i stekpannan i 1 minut under omrörning.
4. Dra av stekpannan från värmen och häll i ägg-och parmesanblandnigen. Rör tills det blivit en krämig sås som täcker pastan. Tillsätt eventuellt lite mer pastavatten om det blir torrt. Krydda generöst med nymalen svartpeppar och smaka av med salt. Servera genast!
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Spaghetti Al Bronzo
4 äggulor
1 helt ägg
100 g riven parmesan
200 g halloumi, tärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
6 soltorkade tomater i olja, strimlade
Generöst med nymalen svartpeppar
Salt
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten 1 minut kortare än anvisningen, det vill säga 10 minuter. Spara 2-3 dl av pastavattnet.
2. Rör samman äggulor, ägg och riven parmesan med 1 dl pastavatten. Ställ åt sidan.
3. I en stor stekpanna eller traktörpanna, stek halloumi och vitlök i smör tills halloumin fått lite gyllene yta. Lägg i soltorkade tomater och låt steka med i 1 minut. Lägg i pasta + 1 dl pastavatten och låt gå i stekpannan i
1 minut under omrörning.
4. Dra av stekpannan från värmen och häll i ägg-och parmesanblandnigen. Rör tills det blivit en krämig sås som täcker pastan. Tillsätt eventuellt lite mer pastavatten om det blir torrt. Krydda generöst med nymalen svartpeppar och smaka av med salt. Servera genast!
Tillagningstid: 30 min|4 portioner
Ingredienser:
400 gr Barilla Spaghetti Al Bronzo
4 äggulor
1 helt ägg
100 gr riven parmesan
200 gr halloumi, tärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
6 soltorkade tomater i olja, strimlade
Generöst med nymalen svartpeppar
Salt
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten 1 minut kortare än anvisningar, dvs 10 minuter. Spara 2-3 dl av pastavattnet.
2. Rör samman äggulor, ägg och riven parmesan med 1 dl pastavatten. Ställ åt sidan.
3. I en stor stekpanna eller traktörpanna, stek halloumi och vitlök i smör tills halloumin fått lite gyllene yta. Lägg i soltorkade tomater och låt steka med i 1 minut. Lägg i pasta + 1 dl pastavatten och låt gå i stekpannan i 1 minut under omrörning.
4. Dra av stekpannan från värmen och häll i ägg-och parmesanblandnigen. Rör tills det blivit en krämig sås som täcker pastan. Tillsätt ev lite mer pastavatten om det blir torrt. På med generöst med nymalen svartpeppar och smaka av med ev salt. Servera genast!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten