Passar hela familjen:

Pasta pesto med mandel och ricotta

Font

Pasta med pesto är en älskad rätt och det är lätt att förstå med tanke på hur enkel och smakrik den är. Laga Diadonnas goda mandelpesto med färsk basilika och olivolja och rör sedan ner pastan i peston och toppa med en krämig klick vispad ricotta för den lilla extra smakupplevelsen.

Diana ”Diadonna” Dontsovas recept på pastapesto är en enkel och god rätt gjord på få ingredienser. Koka pastan al dente, och för att ta rätten till nya höjder: laga den med nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla!

Barilla Al Bronzo är perfekt för trevliga middagar! Fyllig och al dente samtidigt som den binder såsen perfekt för en rik smakupplevelse. Jag tror att den speciella bronsvalsningen som Barilla kallar Lavorazione Grezza är svaret på varför nya Al Bronzo är så god!

Diana ”Diadonna” Dontsova, matkreatör och kokboksförfattare

Interior design, Wood stain, Material property, Line
Material property, Light, Wood, Lamp, Shade
Adhesive tape, Household hardware
Wood stain, Powder, Ingredient

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Diana Dontsova är mer känd för svenska folket som matkreatören och Instagrammaren Diadonna. Hon är en prisbelönt kokboksförfattare och har vunnit priset för Årets Måltidslitteratur och Gourmand Cookbook Awards 2021. Som matälskare och ambassadör för Barilla kommer Diana att inspirera till ännu fler goda pastarätter i våra kök!

People in nature, Facial expression, Flash photography, Face, Skin, Lip, Hairstyle, Shoulder, Plant, Sleeve


Pasta pesto med mandel och ricotta

4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla al Bronzo Linguine
½ dl pastavatten

Pesto:

50 g mandel
1 vitlöksklyfta
2 krukor färsk basilika (ca 60 gram)
1 ½ dl riven parmesanost
1 ½ dl olivolja
salt

Vispad ricotta:

125 g ricotta
3 msk parmesanost
½ citron, zest
några droppar citronsaft
salt

Gör så här:

1.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara ½ - 1 dl av pastavattnet.

2. Gör peston. Skålla mandeln genom att koka den i vatten i ett par minuter. Skölj i kallt vatten och pilla enkelt bort skalet. Skala vitlöken. Mixa mandel och vitlök. Lägg i basilikablad och stjälkar, mixa. Tillsätt riven parmesanost och olivolja. Mixa ihop allt till en slät pesto. Smaka av med salt.
3. Vispa ricotta med riven parmesanost, citronzest och några droppar citronsaft. Smaka av med salt.
4. Vänd ner pastan i peston. Häll i ½ dl pastavatten och rör om. Ta mer pastavatten vid behov.
5. Lägg upp pastan och toppa med en klick vispad ricotta, riven parmesanost, hackad mandel och basilika. Dekorera med citronzest!Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten