Diana ”Diadonna” Dontsovas recept på pastasallad med krämig basilikadressing är en enkel och god rätt gjord på få ingredieser. Koka pastan al dente och för att ta rätten till nya höjder laga den med nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla!
Barilla Al Bronzo är perfekt för trevliga middagar! Fyllig och al dente samtidigt som den binder såsen perfekt för en rik smakupplevelse. Jag tror att den speciella bronsvalsningen som Barilla kallar Lavorazione Grezza är svaret på varför nya Al Bronzo är så god!
Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.
Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.
Diana Dontsova är mer känd för svenska folket som matkreatören och Instagrammaren Diadonna. Hon är en prisbelönt kokboksförfattare och har vunnit priset för Årets Måltidslitteratur och Gourmand Cookbook Awards 2021. Som matälskare och ambassadör för Barilla kommer Diana att inspirera till ännu fler goda pastarätter i våra kök!
4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla al Bronzo Mezzi Rigatoni
250 g körbärstomater
375 g minimozzarella, avrunnen
2 st salladslökar
1 dl valnötter
Basilikadressing:
50 g färsk basilika (1 st stor kruka eller 2 st små)
1/2 dl valnötter
1 dl olivolja
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, liten
½ citron, saften
flingsalt
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj den kokta pastan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
2. Halvera tomater och mozzarella. Skiva salladslöken tunt.
3. Gör basilikadressingen. Mixa basilika, valnötter och olivolja. Blanda i creme fraiche och riven vitlök. Smaka av med citronsaft och rikligt med flingsalt.
4. Blanda pastan med basilikadressingen.
5. Lägg upp i en stor skål eller ett fat. Toppa med tomater, mozzarella, salladslök och hackade valnötter. Servera!
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten