Denna vegetariska pastarätt passar också utmärkt när du vill bjuda dina vänner på en spontan middag eller fest! När du lagar pastasåsen glöm inte att hälla i en skvätt pastavatten för extra smak och krämighet!
Al Bronzo tar mig tillbaka till Italien, rika smaker, såsen som möter pastan i fullkomlig harmoni och perfekt al dente, jag tror att hemligheten ligger i Barillas Lavorazione Grezze, den speciella bronsvalsningen hos nya Al Bronzo.
Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betydar att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.
Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.
Jennie Walldén är en folkkär TV-kock som publicerat ett flertal kokböcker. Hennes pastarecept är fulla av inspiration för goda middagar till både vardag och fest och samtidigt enkla att laga. I samband med lanseringen av Barilla Al Bronzo har hon komponerat ett antal pastarecept speciellt för Barillas nya bronsvalsad pasta gjort på utvalt durumvete. Låt dig inspireras och testa ett av Jennies recept nedan!
4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Mezzi Rigatoni al Bronzo
1 broccolistånd à 250 g
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 g riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar
Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, det vill säga 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd eventeullt med lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
4 portioner
Ingredienser:
400 gr Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 broccolistånd à 250 gr
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 gr riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar
Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen. 4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!
4 portioner
Ingredienser:
400 gr Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 broccolistånd à 250 gr
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 gr riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar
Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen. 4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten