ANNONS – Biltema

Rectangle

Vad är epa-dunk? Häng med i trenden du också

På fester runt om i landet, på vägarna, i hörlurarna och nu även i musiktävlingar. Epa-dunken är överallt. Men hur bra koll har du på fenomenet och vad kan du göra för att hänga med i den fortsatt växande trenden?

En blandning av eurodance, EDM, smurfhits, riktigt tung basgång och så kanske inte helt rumsrena texter. Ja, så beskrivs musikgenren epa-dunk. Förra året fick sig musiken en så pass stor spridning att få kan ha missat fenomenet.

I dag är det en av Sveriges absolut största musikgenrer – högst aktuell nu när den också spelas i tävlingar på bästa sändningstid. Så starkt blev avtrycket att epa-dunk förärades en plats på 2022 års nyordslista. Där definieras ordet som:

Musikgenre som förknippas med A-traktorer, i folkmun kallade epatraktorer

Varför nu?

Hur blev epa-dunken så stor, på så kort tid? En förklaring till musikgenrens framgång tros ligga i just A-traktorn. I juli 2021 ändrades nämligen reglementet för hur man fick bygga om en bil till A-traktor.

Det blev enklare helt enkelt. I oktober 2022 fanns ungefär 51 100 A-traktorer i Sverige, en ökning på 66 procent jämfört med 2020. Flest A-traktorer hittade man i Västra Götalands län – totalt fanns 7 574 stycken registrerade hos Transportstyrelsen.

Automotive tail & brake light, Motor vehicle, Car, Hood, Textile
Personal luxury car, Motor vehicle, Automotive design, Hood, Window

Peppa inför lördagsfesten

En annan anledning till att flera låtar inom genren toppar de stora tjänsternas strömningslistor anses höra ihop med att många vill ha ett alternativ till gangsterrapen som länge dominerat listorna.

Kanske har du barn som lyssnar på epa-dunk, kanske har du precis upptäckt genren själv eller så vill du bara vara aktuell och hänga med i den populära trenden? Passa i så fall på att inreda bilen eller vardagsrummet med några av de många produkter som faller inom kategorin.

T-shirt
LED-list
Sugrör

Klicka på plustecknet för att se vilken produkt som gömmer sig i bilden:

FAKTA

Varför betala mer?

Biltema erbjuder idag ett brett sortiment för hela familjen inom områdena Bil/MC, Båt, Fritid, Hem, Kontor/teknik, Bygg, Bilvård och Verktyg. Totalt marknadsför Biltema mer än 19 000 artiklar.

Biltema finns idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Biltemas vision är att underlätta ekonomiskt för människor att ha bil, båt, bostad, verktyg samt fritidsartiklar av hög kvalitet och därigenom skapa en rikare fritid för alla.

Varför Biltema? Tryck på knappen och läs mer!

I Biltemas breda sortiment, med fler än 19 000 artiklar, finns allt ifrån rattmuffar, snacksskålar och led-slingor till truckerkepsar och andra kläder tryckta med motivet av den klassiska Biltemakörven. En korv som blivit något av en symbol för Biltema och som trots svår tid med hög inflation ligger kvar på priset 5 kronor i Biltemas populära café.

Biltemakörv: Kläder och accessoarer

Till helgmyset

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Aftonbladets redaktion.

H1 Det här är en stor rubrik. Ändra storlek vid behov

H2 Det här är en lite mindre rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

P Det här är brötexten

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Biltema