Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
Tillagningstid: 30 min
Portioner: 4
Ingredienser:
3 avokador
2 salladslökar, tunt skivade
0,5 röd chili, finhackad
0,5 dl saltade cashewnötter, grovt hackade
1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 msk fisksås
2 tsk flytande honung
salt
3 rispappersblad
neutral olja, till fritering
Gör så här:
1. Bryt rispappersbladen i fyra bitar vardera. Hetta upp rikligt med olja (170–180°) i en stekpanna och lägg i risbladen ett i taget.
2. De ska puffa upp och bli frasiga direkt när de kommer i pannan. Låt rinna av på hushållspapper. Detta kan förberedas flera timmar i förväg.
3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur halvorna med en sked och tärna fint. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Servera avokadoröran på rispappersbitarna.
Passa på! Just nu kan du handla avokado till medlemspris.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Coop
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten