Advertisement

En oemotståndlig avslutning på middagen:

Påsktårta med apelsin
och choklad

Font

Det finns alltid rum för dessert. Avrunda påskmiddagen med en ljuvlig tårta, smaksatt med apelsin och choklad.

Ett lyckat påskfirande behöver varken bli krångligt eller dyrt. Viktigast är ju ändå sällskapet. Och maten, så klart. På Lidl finns allt du behöver för att fixa högtidlig matglädje – till röda priser.
Den här tårtan är ett perfekt finalnummer till påskmiddagen. Den oslagbara kombinationen av apelsin och choklad lämnar ingen besviken.

Hitta Lidls bästa påskerbjudanden här!


Påsktårta med apelsin
och choklad

Tillagningstid: 55 min    8 bitar


Ingredienser:

Tårtbotten:
50 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 st ägg
2 dl socker

Fyllning och topping:
3 dl grädde
200 g nutella (rumsvarm)
100 g apelsinchoklad
1 apelsin
0,5 msk vaniljsocker
Choklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.   
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda 30 min, känn med sticka när den är klar. Låt botten kallna.
3. Vispa grädden, hälften till fyllningen och resten till toppingen. Grovhacka apelsinchokladen och blanda med nutella och grädde.
4. Topping: Blanda resten av grädden med vaniljsocker och finrivet apelsinskal.
5. Dela botten i tre delar, bred ut fyllningen och lägg ihop. Toppa tårtan med apelsingrädde och strö över grovriven choklad.



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Lidl

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten