En nyttig middag behöver inte vara mindre god för det. Och kanske har du lovat dig dig själv att se över din kost? I så fall är det här receptet helt perfekt för dig. Är ni fler än två är det bara att dubblera satsen. Tips! Tina fryst lax i kylen över natten.
30 minuter 2 portioner
Ingredienser:
Lax
250 g laxfilé fryst
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
1.5 tsk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
25 g parmesanost
1/2 citron
1/2 kruka gräslök
Varm kålsallad
150 g brysselkål
1 klyfta vitlök
0.5 tsk chiliflakes
1.5 tsk olivolja
125 g grönkål
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
Gör så här:
1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme cirka 1-2 minuter/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
2. Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
3. Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
5. Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.
30 minuter 2 portioner
Ingredienser:
Lax
250 g laxfilé fryst
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
1.5 tsk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
25 g parmesanost
1/2 citron
1/2 kruka gräslök
Varm kålsallad
150 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
0.5 tsk chiliflakes
1.5 tsk olivolja
125 g grönkål
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
Gör så här:
1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme cirka 1-2 minuter/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
2. Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
3. Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
5. Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Mathem
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten