Under 500 kalorier:

Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Font

God laxrätt som serveras med en smakrik parmesansås och grönsaker. Färdigt på bara 30 minuter!

En nyttig middag behöver inte vara mindre god för det. Och kanske har du lovat dig dig själv att se över din kost? I så fall är det här receptet helt perfekt för dig. Är ni fler än två är det bara att dubblera satsen. Tips! Tina fryst lax i kylen över natten.


Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

30 minuter    2 portioner

Ingredienser:

Lax

250 g laxfilé fryst
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
1.5 tsk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
25 g parmesanost
1/2 citron
1/2 kruka gräslök

Varm kålsallad

150 g brysselkål
1 klyfta vitlök
0.5 tsk chiliflakes
1.5 tsk olivolja
125 g grönkål
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen




Gör så här:

1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme cirka 1-2 minuter/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
2. Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
3. Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
5. Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.






Krispig lax i krämig
parmesan- och citronsås

30 minuter     2 portioner

Ingredienser:

Lax

250 g laxfilé fryst
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
1.5 tsk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
25 g parmesanost
1/2 citron
1/2 kruka gräslök

Varm kålsallad

150 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
0.5 tsk chiliflakes
1.5 tsk olivolja
125 g grönkål
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen




Gör så här:

1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme cirka 1-2 minuter/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
2. Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
3. Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, cirka 5 minuter. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
5. Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.


Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Font

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Mathem

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten