Den perfekta vardagsmaten:

Medelhavskyckling
på plåt med hummus

Font

Dröm dig bort till Medelhavet med den här lättlagade rätten där allt tillagas på en och samma plåt, helt utan krångel.

Nytt år innebär nystart för många. Kanske har du som nyårslöfte att bli mer noggrann med maten, minska take away och laga mer mat från grunden? Den här enkla, men lyxiga rätten, passar utmärkt till vardagen.


Medelhavskyckling
på plåt med hummus

40 minuter    4 portioner

Ingredienser:

Medelhavskyckling

2 st zucchini
2 st gul paprika
2 st rödlök
2 st klyftor vitlök
500 g körsbärstomater
2 tsk torkad timjan
2 st krukor basilika
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 krm salt fint
2 krm svartpeppar malen
600 g kycklingfilé färsk
60 g färsk bladspenat
100 g fetaost

Tillbehör

200 g hummus




Gör så här:

1.Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.  
2. Medelhavskyckling: Skölj alla grönsaker. Skär zucchinin i skivor och dela paprikan i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
3. Lägg alla grönsaker, lök och vitlök på plåten och tillsätt timjan, finhackad basilika, balsamvinäger, 0.5 msk olja samt salt och peppar efter smak.
4. Blanda om ordentligt och lägg kycklingfiléerna mellan grönsakerna på plåten. Krydda kycklingen med lite salt och peppar och ringla över 0.5 msk olja. Sätt in i ugnen i cirka 30 min.
5. Blanda de rostade grönsakerna och kycklingen med spenat och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och servera med hummus vid sidan av.







Medelhavskyckling
på plåt med hummus

40 minuter    4 portioner

Ingredienser:

Medelhavskyckling

2 st zucchini
2 st gul paprika
2 st rödlök
2 st klyftor vitlök
500 g körsbärstomater
2 tsk torkad timjan
2 st krukor basilika
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 krm salt fint
2 krm svartpeppar malen
600 g kycklingfilé färsk
60 g färsk bladspenat
100 g fetaost

Tillbehör

200 g hummus




Gör så här:

1.Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.  
2. Medelhavskyckling: Skölj alla grönsaker. Skär zucchinin i skivor och dela paprikan i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
3. Lägg alla grönsaker, lök och vitlök på plåten och tillsätt timjan, finhackad basilika, balsamvinäger, 0.5 msk olja samt salt och peppar efter smak.
4. Blanda om ordentligt och lägg kycklingfiléerna mellan grönsakerna på plåten. Krydda kycklingen med lite salt och peppar och ringla över 0.5 msk olja. Sätt in i ugnen i cirka 30 min.
5. Blanda de rostade grönsakerna och kycklingen med spenat och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och servera med hummus vid sidan av.


Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Font

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Mathem

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten