När tiden är knapp:

Snabb thaigryta
med kokosmjölk

Font

Den här smakrika grytan på kycklingfärs och kokosmjölk går lika snabbt att tillaga som den är utsökt god.

Glöm det svenska vintermörkret, för bara en kort stund, med den här fantastiskt goda och enkla varmrätten som för tankarna till Thailand. Kombinationen av hetta från sambal oelek och kokosmjölkens krämighet kommer imponera på hela familjen.


Snabb thaigryta
med kokosmjölk

20 minuter    4 portioner

Ingredienser:

Thaigryta

1/2 purjolök
1 msk färsk ingefära
2 msk rapsolja
500 g kycklingfärs
2 tsk sambal oelek
2 msk asiatisk fisksås
400 ml kokosmjölk
100 g färsk bladspenat
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen

Tillbehör

3 dl basmatiris
1 lime




Gör så här:

1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2. Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.
3. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
4. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera grytan med ris, limeklyftor och eventuellt lite krossade jordnötter på toppen.






Snabb thaigryta
med kokosmjölk

20 minuter    4 portioner

Ingredienser:

Thaigryta

1/2 purjolök
1 msk färsk ingefära
2 msk rapsolja
500 g kycklingfärs
2 tsk sambal oelek
2 msk asiatisk fisksås
400 ml kokosmjölk
100 g färsk bladspenat
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen

Tillbehör

3 dl basmatiris
1 lime




Gör så här:

1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.  
2. Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.
3. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
4. Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera grytan med ris, limeklyftor och eventuellt lite krossade jordnötter på toppen.


Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Font

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Mathem

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten