Letar du efter ett recept där du slipper arbeta med flera plattor samtidigt? Då har du hittat rätt. Låt ugnen göra jobbet åt dig med den här köttfria maträtten som för tankarna till det indiska köket. Perfekt till vardag eller middagsbjudningen.
50 minuter 4 portioner
Ingredienser:
Tandoorihalloumi och potatis
500 g halloumi
1 dl matlagningsyoghurt
3 msk kryddmix tandori
1 kg delikatesspotatis
300 g morötter
1 bakplåtspapper
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar malen
2 citron
Topping
1 gurka
150 g sockerärta färsk
1 kruka persilja
Yoghurtsås
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk honung flytande
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Dela varje halloumi/grillost i två delar.
3. Blanda yoghurt och tandoorikrydda i en skål. Lägg ner ostbitarna, vänd runt så att tandoorimarinaden täcker osten överallt.
4. Skölj potatisen och skala morötterna. Lägg potatis och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Halvera citronerna. Lägg ostbitarna och citronhalvorna med snittytan upp på plåten och rosta i ugnen i ca 35-40 minuter.
5. Topping: Dela gurkan på mitten och gröp ut det vattniga. Skär gurkan i skivor. Dela sockerärtorna på längden. Grovhacka persiljan.
6. Yoghurtsås: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.
7. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med gurka, sockerärtor och persilja. Pressa i citronsaft från två citronhalvor i yoghurtsåsen. Servera direkt från plåten. Ät och njut!
50 minuter 4 portioner
Ingredienser:
Tandoorihalloumi och potatis
500 g halloumi
1 dl matlagningsyoghurt
3 msk kryddmix tandori
1 kg delikatesspotatis
300 g morötter
1 bakplåtspapper
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar malen
2 citron
Topping
1 gurka
150 g sockerärta färsk
1 kruka persilja
Yoghurtsås
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk honung flytande
1 krm salt fint
1 krm svartpeppar malen
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Dela varje halloumi/grillost i två delar.
3. Blanda yoghurt och tandoorikrydda i en skål. Lägg ner ostbitarna, vänd runt så att tandoorimarinaden täcker osten överallt.
4. Skölj potatisen och skala morötterna. Lägg potatis och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Halvera citronerna. Lägg ostbitarna och citronhalvorna med snittytan upp på plåten och rosta i ugnen i ca 35-40 minuter.
5. Topping: Dela gurkan på mitten och gröp ut det vattniga. Skär gurkan i skivor. Dela sockerärtorna på längden. Grovhacka persiljan.
6. Yoghurtsås: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.
7. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med gurka, sockerärtor och persilja. Pressa i citronsaft från två citronhalvor i yoghurtsåsen. Servera direkt från plåten. Ät och njut!
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Mathem
Brödtexten
Brödtexten
Brödtexten