Perfekt en mörk dag i december:

Minismörgåstårta med chèvre och grönkålskräm

Imponera på vänner och familj med den här fina kreationen. Den räcker till fyra personer som förrätt eller till lunch för två.

Ruggigt väder och få soltimmar. Den här årstiden kan det vara extra svårt att hitta inspiration i köket. Lyckligtvis behöver inte all matlagning vara komplicerad. Den här minismörgåstårtan är lika vacker som den är enkel att tillreda, oavsett hur trött du känner dig. Om du ska bjuda ett större sällskap passar den perfekt på buffén med flera tårtor uppdukade.


Minismörgåstårta med chèvre och grönkålskräm
(4 personer som förrätt)

Ingredienser:

3 Polarbröd Vetekaka
36 g färsk grönkål, hela blad med stammar
25 g valnötter
1/2 vitlöksklyfta
3 msk riven Västerbottenost
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1/2 tsk citronsaft
100 g färskost
50 g bredbar chèvre
1 dl tinade tranbär (eller lingon)


Gör så här:

1. Skölj och rensa grönkålen från stammarna. Spara fyra blad till garneringen, strimla resten och lägg i en kastrull. Täck grönkålen med vatten och koka i 5 minuter.  
2. Häll av grönkålen i ett durkslag och skölj med vatten. Krama ur all vätska.
3. Mixa valnötterna grovt med en stavmixer i ca 15 sekunder. Plocka undan 1 msk till garneringen.
4. Tillsätt grönkålen och pressa ned vitlöken. Mixa i en halv minut.
5. Tillsätt osten och mixa i några sekunder till. Tillsätt lite olja i taget och mixa till fin konsistens.
6. Smaka av med salt och citronsaft.
7. Mosa färskosten i en bunke och blanda i ca 2 msk grönkålspesto till en kräm.
8. Smaka av med lite mer pesto eller salt om det behövs.
9. Lägg en vetekaka på ett fat. Bred ut hälften av pestokrämen på brödet.
10. Lägg på ett till bröd. Bred på chèvren och lägg på ytterligare ett bröd.
11. Toppa med resten av pestokrämen och dekorera med färsk grönkål, tranbär och hackade valnötter.



Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Vertebrate, Mammal, Font, Horn

Smoothiebowl (2 personer)

Ingredienser:
5 dl frosne bær
2 modne bananer, fryst ned eller i skiver
100 g frossen eller fersk brokkoli
Noen dråper vanilje-essens
Saften fra en kvart sitron
Ca. 3 dl usøtet soyamelk eller annen melk


Topping:
AXA bringebær og kanel-granola
Bringebær
Hakket sjokolade


Slik gjør du:
1. Ha bær, banan, brokkoli, vaniljeessens og sitronsaft i en blender og tilsett litt og litt melk mens det blendes. Kjør til du får en tjukk og jevn konsistens.
2. Topp smoothien med dine favoritt-toppinger. Her har jeg brukt AXA bringebær og kanel-granola, bringebær og hakket sjokolade. 



Emilies hverdagsgrøt (1 person)

Ingredienser:
5 ss havregryn
1,25 dl vann
1,5 dl melk eller soyamel
¼ ts salt
½ ts kanel
½ ts kardemomme
⅓ moden banan

Toppinger:
Granola (her har jeg brukt AXA jordbær og solsikkefrø)
Friske eller frosne bær
1 ts peanøttsmør
Litt lønnesirup
En skvett melk

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene til grøten i en liten kjele, bortsett fra bananen, og kok opp. La det småkoke i omtrent 5 minutter under omrøring. Bruk gjerne en slikkepott til å røre slik at du får skrapt bunnen.
2. Mos bananen i en skål og bland inn i havregrøten når den har fått en mer fyldig konsistens.
3. Ha havregrøten over i en skål og skrap godt ut av kjelen med slikkepotten. Topp med dine ønskede toppinger, men komboen med granola, bær, peanøttsmør og litt melk er veldig god.



ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Polarbröd

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

ANNONS – Polarbröd

Rectangle

ANNONS – Polarbröd

Rectangle