Det perfekta glöggtillbehöret:

Njalla-snittar med ädelost och fikonmarmelad

Dags för glöggmingel? Glöm inte tilltugg! Det här receptet ger dig ungefär femton stycken fantastiskt goda snittar.

Med stormsteg rör vi oss mot 2022. Men först, jul, och allt det som härliga december månad innebär. Vad passar bättre än glögg för att komma in i den där mysiga julkänslan? De här underbara ädelost-snittarna passar perfekt som tillbehör till just glögg, men också till julmust – för de yngre barnen!


Njalla-snittar med ädelost och fikonmarmelad
(4 personer)

Ingredienser:

4 Polarbröd Njalla
1 dl ädelost på tub
6 msk hackade hasselnötter (varav 2 msk sparas till dekoration)
1 dl fikonmarmelad
1 kvist rosmarin
eventuellt färska fikon


Gör så här:

1. Bred ut 1/2 dl ädelost på en skiva Njalla. Strö över 2 msk hackade hasselnötter.  
2. Bred ut 1/2 dl fikonmarmelad på en annan brödskiva.
3. Lägg ihop brödskivorna och stek dem på medelvärme i en torr stekpanna. Cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt men inte bränd.
4. Lägg upp på en skärbräda och låt den svalna något. Gör under tiden nästa på samma sätt.
5. Klipp rosmarin i mindre delar.
6. Skär upp bröden i bitar, lägg upp på fat och dekorera med hackade hasselnötter och rosmarin.
7. Servera gärna med färska fikon till!



Tips!

Snittarna är godast när de är lite avsvalnade men går att servera varma och kalla också. De går bra att förbereda, steka klart och sen värma helt kort i mikron innan dekoration. Det går också att göra dem i ugnen. Gör då som i receptet och grädda dem i 175 grader i ugn cirka 8-10 minuter eller tills de blivit varma och du ser att osten smält ut lite. Bakplåtspapper under är bra.

Vertebrate, Mammal, Font, Horn

Smoothiebowl (2 personer)

Ingredienser:
5 dl frosne bær
2 modne bananer, fryst ned eller i skiver
100 g frossen eller fersk brokkoli
Noen dråper vanilje-essens
Saften fra en kvart sitron
Ca. 3 dl usøtet soyamelk eller annen melk


Topping:
AXA bringebær og kanel-granola
Bringebær
Hakket sjokolade


Slik gjør du:
1. Ha bær, banan, brokkoli, vaniljeessens og sitronsaft i en blender og tilsett litt og litt melk mens det blendes. Kjør til du får en tjukk og jevn konsistens.
2. Topp smoothien med dine favoritt-toppinger. Her har jeg brukt AXA bringebær og kanel-granola, bringebær og hakket sjokolade. 



Emilies hverdagsgrøt (1 person)

Ingredienser:
5 ss havregryn
1,25 dl vann
1,5 dl melk eller soyamel
¼ ts salt
½ ts kanel
½ ts kardemomme
⅓ moden banan

Toppinger:
Granola (her har jeg brukt AXA jordbær og solsikkefrø)
Friske eller frosne bær
1 ts peanøttsmør
Litt lønnesirup
En skvett melk

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene til grøten i en liten kjele, bortsett fra bananen, og kok opp. La det småkoke i omtrent 5 minutter under omrøring. Bruk gjerne en slikkepott til å røre slik at du får skrapt bunnen.
2. Mos bananen i en skål og bland inn i havregrøten når den har fått en mer fyldig konsistens.
3. Ha havregrøten over i en skål og skrap godt ut av kjelen med slikkepotten. Topp med dine ønskede toppinger, men komboen med granola, bær, peanøttsmør og litt melk er veldig god.



ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Polarbröd

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

ANNONS – Polarbröd

Rectangle

ANNONS – Polarbröd

Rectangle