Bjud dina påskgäster på

Smörgåstårta med gubbröra

Font

Pryd ditt påskbord med denna härliga kreation. Servera som portionsbitar eller som en fullstor smörgåstårta.

En svensk klassiker som aldrig går ur tiden är gubbröran. Här introduceras den som ett välkommet tillägg till påskens buffébord. Oavsett hur stort eller litet ditt påskfirande blir kommer denna smörgåstårta bli ett härligt tillskott. Med sina fräscha och enkla smaker passar den lika bra som aptitretare eller som mellanrätt.


Smörgåstårta med gubbröra

Tillagningstid: 30 min    6 portioner


Ingredienser:
6 halvmånar Jubileumskaka

Fyllning, gubbröran:
6 filéer matjessill
6 hårdkokta ägg
2 små rödlökar (spara lite till dekorationen)
3 msk kapris
1 dl dill
1 dl hackad gräslök
4 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
salt, svartpeppar

Dekoration:
3 hårdkokt ägg
dill, gräslök
hackad rödlök


Gör så här:

1. Börja med att koka och skala äggen.

Fyllning: 
2. Skär ner matjessillen i små bitar, finhacka löken och äggen.
3. Lägg allt i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
4. Smaka av med salt och peppar.

Montering:

5. Dela bröden till trekanter.
6. Lägg en trekant av Jubileumskaka på en skärbräda eller ett fat, fördela ut ca 1 msk gubbröra på brödet, addera sedan bröd och upprepa två gånger till.
7. Toppa sedan med ägg, lite dill, gräslök och rödlök.
8. Servera den som portionsbitar eller som en fullstor smörgåstårta.




Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Polarbröd

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten