ANNONS – Biltema

Rectangle

Poolguide: Svalkande bad för hela familjen

Visst vore det skönt att kunna promenera ut i trädgården och ta ett svalkande poolbad en varm sommardag? Med en ovanmarkspool från Biltema kan du göra just det. I den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt pool för dina behov.

Du har bestämt dig för att köpa pool. Grattis! Få saker sätter en sådan guldkant på vardagslivet – särskilt under sommaren. En förutsättning för att du ska kunna välja rätt pool är att du vet var den ska stå eftersom det påverkar hur stor pool just du bör köpa. När du väljer storlek bör du även fundera på hur många som ska bada i poolen samtidigt. Ju fler som ska befinna sig i poolen samtidigt, desto större pool behöver du.

FAKTA

Varför betala mer?

Biltema erbjuder idag ett brett sortiment för hela familjen inom områdena Bil/MC, Båt, Fritid, Hem, Kontor/teknik, Bygg, Bilvård och Verktyg. Totalt marknadsför Biltema mer än 19 000 artiklar.

Biltema finns idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Biltemas vision är att underlätta ekonomiskt för människor att ha bil, båt, bostad, verktyg samt fritidsartiklar av hög kvalitet och därigenom skapa en rikare fritid för alla.

Varför Biltema? Tryck på knappen och läs mer!

Hur djup ska den vara?

Poolens djup är en viktig aspekt eftersom det avgör hur den kan användas och hur säker den är för barn. I en familjepool vill både vuxna och barn kunna bada och leka, därför bör vattennivån inte vara för hög. Ett vattendjup på cirka 110 centimeter brukar vara lagom för att hela familjen ska kunna njuta. Är det framför allt mindre barn som ska använda poolen bör djupet naturligtvis anpassas till dem. Glöm inte att små barn alltid ska bada under uppsikt av en vuxen.

Här är några Biltemafavoriter som just nu har sänkt pris:

Glöm inte tillbehören

När du valt pool kan det vara klokt att titta på tillbehör som underlättar poolägandet. Utbudet är dock stort och det kan därför vara svårt att välja rätt pooltillbehör. Här är några exempel på smarta tillbehör och vad de kan användas för.

Adapterset, termometrar och reparationskit är exempel på produkter som hjälper dig att sköta om din pool och hålla den i gott skick. Hit hör även produkter som skapar vattencirkulation i poolen och håller borta smuts och skräp.

Andra pooltillbehör ökar säkerheten kring poolen, till exempel genom att täcka över den när den inte används. Ett poolöverdrag är ett utmärkt exempel på ett sådant tillbehör. Ett annat exempel är en stege till poolen. För som ansvarsfull poolägare behöver du se till så att poolen är säker att använda.

Sedan finns det produkter som gör det roligare eller mer bekvämt att vistas i poolen. vattenrutschkana är ett utmärkt exempel på en sådan produkt. Ett annat exempel är något så enkelt som en luftmadrass!

Tänk på detta innan du köper en ovanmarkspool.

Den viktiga rengöringen

Poolrengöring och allmän skötsel av poolen är ett nödvändigt ont för dig som är poolägare. En pool som inte sköts är ofräsch att simma i och kan vara hälsovådlig. Genom att välja rätt produkter underlättar du för dig själv när det kommer till poolvård:

En viktig del av poolvård är att hålla poolen ren från skräp av olika slag. Detta kan du enkelt göra med hjälp av Biltemas poolunderhållskit. Kitet är komplett med bottensug och poolraka.

Förutom det synliga skräp som du kan avlägsna manuellt förorenas poolvattnet också av mindre partiklar. Dessa kan du rena poolen från med hjälp av ett poolfilter.

Klicka på bilden för att läsa mer om Biltemas startkit för poolvård.

Det är viktigt att vattnet i din pool är fräscht att simma i. För att säkerställa att så är fallet kan du desinficera poolvattnet med klor.

Vill du att vattnet ska förbli kristallklart och inte grumla eller skumma? Då kan du använda en biocider för att förhindra beläggningar och hålla vattnet klart. Clear Pool är ett exempel på en populär produkt inom detta segment.

Du kanske redan använder klor för att hålla poolvattnet sterilt och fräscht? Men även om så är fallet behöver du regelbundet kontrollera vattnets kvalitet. Detta gör du enkelt med en pooltestare eller ett testset. Dessa produkter hjälper dig att kontrollera vattnets klor- och pH-värde.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Aftonbladets redaktion.

H1 Det här är en stor rubrik. Ändra storlek vid behov

H2 Det här är en lite mindre rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

P Det här är brötexten

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Biltema