Magiskt god
Cheesecake med Oreos och choklad
Vem gillar inte cheesecake? Magi uppstår när en frasig knaprig botten möter den härligt söta fyllningen. Här kommer ett recept på en smarrig cheesecake, fylld med vit choklad och Oreokex och slutligen toppad med grädde och vita chokladknäck.
Ruggigt väder och få soltimmar. Den här årstiden kan det vara extra svårt att hitta inspiration i köket. Lyckligtvis behöver inte all matlagning vara komplicerad. Den här minismörgåstårtan är lika vacker som den är enkel att tillreda, oavsett hur trött du känner dig. Om du ska bjuda ett större sällskap passar den perfekt på buffén med flera tårtor uppdukade.
Tips!
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
Tillagningstid: 25 min + kylningstid
Portioner: 10
Oreo-crust:
2,5 paket Oreo
90 g smör
Oreo- och vit chokladfyllning:
200 g vit choklad
2 msk florsocker
0,5 dl grädde
550 g cream cheese, rumstempererad
0,5 tsk vaniljpulver
2,5 dl grädde
10 st Oreokex, krossade
Topping:
Oreokex
Vispad grädde
Vit chokladknäck
Gör så här:
1. Lägg bakplåtspapper i botten i en 20 cm stor kakform (springform) med avtagbar ring.
2. Mixa Oreo-crust i en matberedare till ett fint pulver. Lyft bort ca 1 dl och spara till topping. Ha sedan i det smälta smöret och mixa till en jämn smet.
3. Tryck ut smeten i formen med hjälp av en sked och ställ in i kylen.
Fyllning:
1. Smält den vita chokladen med 0,5 dl grädde i en bunke över kastrull med sjudande vatten. Rör tills chokladen smält och lyft av från värmen. Låt svalna tills rumstemperatur.
2. Blanda ihop i en stor skål, cream cheese, florsocker och vaniljsocker, med elvisp. Blanda därefter i den smälta vita chokladen.
3. Häll grädde i en annan skål och vispa tills toppar bildas. Vänd ner i choklad och cream cheese-smeten. Häll i de 10 krossade Oreokexen. Blanda runt försiktigt.
4. Häll fyllningen över crustet i kakformen, plasta och kyl i minst 4–6 timmar, helst över natten.
5. Toppa och dekorera cheesecaken med Oreos, vispad grädde och vit choklad före servering. Lycka till!
Oreocheesecake
OREO
MINI OCH
CRUNCHIES

Perfekt till dekoration och topping!

Minismörgåstårta med chèvre och grönkålskräm
Tillagningstid: 30 min 4 portioner
Ingredienser:
3 vetekaka
36 g färsk gönkål, hela blad med stammar
25 g valnötter
1/2 vitlöksklyfta
3 msk riven Västerbottenost
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1/2 tsk citronsaft
100 g färskost
50 g bredbar chèvre
1 dl tinade tranbär (eller lingon)
Gör så här:
1. Skölj och rensa grönkålen från stammarna. Spara fyra blad till garneringen, strimla resten och lägg i en kastrull. Täck grönkålen med vatten och koka i 5 minuter.
2. Häll av grönkålen i ett durkslag och skölj med vatten. Krama ur all vätska.
3. Mixa valnötterna grovt med en stavmixer i ca 15 sekunder. Plocka undan 1 msk till garneringen.
4. Tillsätt grönkålen och pressa ned vitlöken. Mixa i en halv minut.
5. Tillsätt osten och mixa i några sekunder till. Tillsätt lite olja i taget och mixa till fin konsistens.
6. Smaka av med salt och citronsaft.
7. Mosa färskosten i en bunke och blanda i ca 2 msk grönkålspesto till en kräm.
8. Smaka av med lite mer pesto eller salt om det behövs.
9. Lägg en vetekaka på ett fat. Bred ut hälften av pestokrämen på bordet.
10. Lägg på ett till bröd. Bred på chèvren och lägg på ytterligare ett bröd.
11. Toppa med resten av pestokrämen och dekorera med färsk grönkål, tranbär och hackade valnötter.
Tips från Kundnamn:
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Tips från Kundnamn:
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Tips från Kundnamn:
Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Tips!
Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.
ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.
Till toppen
Producerat av Schibsted Brand Studio för Mondelēz
H1 Stor rubrik
H2 Mindre stor rubrik
H3 Mellanrubrik
H4 Ingress
Brödtexten
H1 Stor rubrik OMNI
H2 mindre stor rubrik
h3 mellanrubrik
H4 ingress
Brödtexten
H1 Stor rubrik SvD
H2 Mindre stor rubrik
H3 Mellanrubrik
H4 Ingress
Brödtexten