Utklassar alla andra

Saftig kladdkakebrownie med Oreofrosting

Perfekt en mörk dag i december:

Oreo kladdkaka

Font

Har du någonsin undrat hur man får till en sån där saftig och kladdig kladdkaka? Här är receptet som avslöjar hemligheten –  en kladdkakebrownie fylld med chokladkex, toppad med en riktigt smarrig topping.

Har du någonsin undrat hur man får till en sådan där saftig och kladdig kladdkaka? Här är receptet som avslöjar hemligheten –  en kladdkakebrownie fylld med Oreokex, toppad med en riktigt smarrig Oreofrostning.

Ruggigt väder och få soltimmar. Den här årstiden kan det vara extra svårt att hitta inspiration i köket. Lyckligtvis behöver inte all matlagning vara komplicerad. Den här minismörgåstårtan är lika vacker som den är enkel att tillreda, oavsett hur trött du känner dig. Om du ska bjuda ett större sällskap passar den perfekt på buffén med flera tårtor uppdukade.

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Tillagningstid: 40 min
Portioner: 8-10

Kladdkakebrownies

6 ägg
7dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
450 g smält smör
8–10 st Oreokex

Frosting
1 dl grädde
350 g cream cheese
1 dl florsocker
1 paket Oreos

Till servering
färska bär, Oreokex, smält choklad


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt kakao, mjöl och salt och vispa ihop. Häll i smöret och vispa till en smet.

2. Lägg bakplåtspapper i botten av en 25 x 30 cm form. Smöra, olja eller spraya med fett i formen.

3. Häll i smeten och tryck försiktigt ned Oreokexen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Tänk dock på att alla ugnar är olika – tillagningstiden påverkas både av din ugn och hur kladdig du vill ha kakan. Kolla därför med provsticka några minuter innan en halvtimme har gått!

4. Ta ut och låt svalna helt. Ställ gärna kakan i kylen eller frysen i några timmar.


Frosting:

1. Mixa Oreos till ett fint pulver i en matberedare.

2. Vispa ihop grädde, cream cheese och florsocker till en fluffig smet. Använd elvisp – och vispa länge.Vänd sedan Oreosmulet i smeten och lägg upp i spritspåse.

3. Dela kladdkakan i valfritt stora bitar och spritsa med frosting. Avsluta med valfri topping!

Kladdkakebrownie med Oreofrosting

OREO

MINI OCH

 CRUNCHIES


Perfekt till dekoration och topping!

Font


Minismörgåstårta med chèvre och grönkålskräm

Tillagningstid: 30 min    4 portioner


Ingredienser:

3 vetekaka
36 g färsk gönkål, hela blad med stammar
25 g valnötter
1/2 vitlöksklyfta
3 msk riven Västerbottenost
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1/2 tsk citronsaft
100 g färskost
50 g bredbar chèvre
1 dl tinade tranbär (eller lingon)






Gör så här:

1. Skölj och rensa grönkålen från stammarna. Spara fyra blad till garneringen, strimla resten och lägg i en kastrull. Täck grönkålen med vatten och koka i 5 minuter.  
2. Häll av grönkålen i ett durkslag och skölj med vatten. Krama ur all vätska.
3. Mixa valnötterna grovt med en stavmixer i ca 15 sekunder. Plocka undan 1 msk till garneringen.
4. Tillsätt grönkålen och pressa ned vitlöken. Mixa i en halv minut.
5. Tillsätt osten och mixa i några sekunder till. Tillsätt lite olja i taget och mixa till fin konsistens.
6. Smaka av med salt och citronsaft.
7. Mosa färskosten i en bunke och blanda i ca 2 msk grönkålspesto till en kräm.
8. Smaka av med lite mer pesto eller salt om det behövs.
9. Lägg en vetekaka på ett fat. Bred ut hälften av pestokrämen på bordet.
10. Lägg på ett till bröd. Bred på chèvren och lägg på ytterligare ett bröd.
11. Toppa med resten av pestokrämen och dekorera med färsk grönkål, tranbär och hackade valnötter.



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Mondelēz

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten